close

Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami jūs sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje.

Savo duotą sutikimą bet kada galite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus naršyklės nustatymuose. 

Daugiau informacijos apie slapukus rasite mūsų Privatumo politikos puslapyje.

Maisto produktai, turintys daug baltymų arba mažai angliavandenių (galima vartoti po nedaug 3-6 kartus kasdien)

Žuvis                                     Mėsa                               Naminiai paukščiai
Upėtakis                                 Jautiena                            Viščiukas
Lašiša                                     Kiauliena                          Kalakutas
Tunas                                     Veršiena                           Antis
Plekšnė                                   Kumpis                             Žąsis
Otas                                       Ėriena                               Putpelė
                                              Elniena                             Višta

Kiaušiniai                              Moliuskai                          Sūriai٭٭
Omletas                                 Omarai                              Čederis
Plakta kiaušinienė                    Austrės                              Šveicariškas
Kiaušinis-pašotas                     Krevetės                            Mocarela
Kiaušinis minkštas                    Krabų mėsa                       Varškės
Kiaušinis kietas                        Moliuskai                           Grietinėlės
Leistinė kiaušinienė                  Midijos                               Karvės, ožkos pieno
                                              Kalmarai                           Šviežias ir su pelėsiais

Kokteilis – maisto pakaitalas
Dietinis kokteilis

٭٭ Leidžiama valgyti produktus, pagamintus iš tofu (sojų varškės ir sūrio). Bet neleistinos sūrio dietos. Sūrius iš meniu reikia išbraukti tiems, kas turi alergiją pieno produktams.

Daržovės, turinčios mažai angliavandenių (vartoti 2-6 kartus kasdien)
Artišokai                                  Ankštinės pupelės                           Agurkai                                   Salierai
Šparagai                                 Briuselio kopūstai                            Kaliaropės                               Cikorijos
Kopūstai                                  Bambuko ūgliai                                Grybai                                     Mangoldai
Baklažanai                               Baltieji žirniai                                   Špinatai                                   Ridikėliai
Salotos                                    Rauginti kopūstai                             Aguročiai                                 Žalios pupos
Paprikos                                  Žalia ropė                                        Kopūstai                                  Pankoliai
Pomidorai                                Žalioji garstyčia                               Brokoliai                                   Kaštonai

Riešutai ir sėklos (vartoti 1-3 kartus kasdien)
Migdolai                                  Lazdyno riešutai                           Moliūgų sėklos
Kedro riešutai                          Makadamijos riešutai                    Saulėgrąžų sėklos
Pistacijos                                 Graikiški riešutai                           Braziliški 
                                                                                                (bertoletijų) riešutai

Vaisiai ir uogos (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Obuoliai                                  Spanguolės                                  Avietės
Kriaušės                                  Gervuogės                                   Vyšnios
Apelsinai                                  Žemuogės                                  Slyvos
Greipfrutai                                Mėlynės                                     Persikai

Ankštiniai (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Žirniai                                       Sojos pupelės
Tamsiosios pupos                      Sūris tofu (iš sojos pupelių)
Paprastosios pupelės                  Lęšiai


Grūdinės kultūros (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Avižos                      Avižų sėlenos              Kviečių sėlenos           Virti miežiai

Maisto produktai, vartojami kaip prieskoniai
Prieskoniai salotoms    Garnyrai salotoms                 Padažai salotoms
Krapai                            Kumpio gabalėliai                     Alyvuogių aliejus plius actas
Kmynai                           Tarkuotas sūris                        Citrinos sultys su specijomis
Bazilikai                          Kapoti kiaušiniai                        Balzaminis actas
Rozmarinai                      Grybai
Raudonėliai                     Paprastas jogurtas
Kalendra                         Grietinė

Aliejai ir riebalai٭
Alyvuogių aliejus
Sezamo aliejus
Dygminų aliejus
Saulėgrąžų aliejus
Sojų aliejus
Rapsų aliejus
Sviestas
Riešutų sviestas
Avokadų sviestas

٭ Aliejus, išgautas „šalto spaudimo“ būdu, geriausias. Margarino vartoti neleidžiama. Majonezą galima vartoti, jei nesilaikote dietos, ribojančios mielių vartojimą.

Gėrimai
Vanduo
Šaltinio vanduo
Arbata be kofeino
Kava be kofeino
Arbatžolių arbata
Mineralinis vanduo
Gazuotas vanduo
Skaidrus buljonas
Proteinų kokteilis
 

Sekite mus Facebook'e